XR4HRC - İnsan-Robot İşbirliği için Uzatılmış Gerçeklikte Mükemmellik


XR4HRC EĞİTİMİ XR TEKNOLOJİLERİ İLE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN EN YENİLİKÇİ EdTech PROJELERİNDEN BİRİ OLARAK SEÇİLDİ

LİDER TEKNOLOJİ GELİŞTİRME, ESOGU-IFARLAB ve BEST EĞİTİMDE XR KULLANIMINI TEŞVİK ETMEK İÇİN
XR2LEARN'IN İLK AÇIK ÇAĞRI PROGRAMINA KATILIYOR

 

XR2Learn Nedir?

Horizon Europe Programı tarafından finanse edilen XR2Learn, eğitimde insan merkezli XR uygulamalarının sınır ötesi oluşturulmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Proje, XR tabanlı eğitimsel uygulamalar tedarik zincirinde yer alan tüm aktörler için bir Dijital İnovasyon Merkezi olarak düzenlenmiş tek durak platformunu sunacaktır, bu da imalat ve uzaktan öğrenme senaryolarında eğitimi geliştirmeyi hedeflemektedir.

Avrupa XR endüstrisi teknolojilerinden yararlanarak, daldırıcı öğrenme ve eğitimi güçlendirerek, XR2Learn platformu, XR teknoloji sağlayıcılarını, uygulama tasarımcılarını, eğitim uzmanlarını, uygulama geliştiricilerini, son kullanıcıları ve karar vericileri doğrudan iletişim kurmak, işbirliği yapmak ve ilgi alanlarını eşleştirmek için doğrudan erişime getirecek, ayrıca alttan yukarıya yenilik yaratımını da sağlayacaktır.

Açık Çağrının Ana Fikri Nedir?

XR2Learn metodolojisi, Avrupa XR endüstrisi teknolojilerini daldırıcı öğrenme ve eğitimi güçlendirmek için kullanmayı amaçlayan iki açık çağrı yapılmasını içermektedir. XR2Learn, eğitimde insan merkezli XR uygulamaları sunmaya odaklanan başvuru sahiplerine eşitlik-özgür finansmanın yanı sıra iş geliştirme ve teknik destek sunmaktadır. XR uygulama kullanıcıları/alıcıları ve XR uygulama geliştiricilerinden oluşan üç ortaklı konsorsiyumlar veya tek ortaklar başvuruda bulunabilir. Ayrıca, çağrılar KOBİ/orta ölçekli işletmelere ve özel ve kamu kurumları dahil olmak üzere eğitim aktörlerine açıktır.

XR4HRC, 2024'te XR2Learn'ın ilk hızlandırma programında yer alacağını paylaşmaktan gurur duyar, pratik iş gücü eğitiminde uzatılmış gerçeklik (XR) teknolojisini entegre ederek, robotik tabanlı endüstrilerde mesleki eğitimi devrimleştirmeyi, insan-robot etkileşimini geliştirmeyi ve sürdürülebilir bir ekosistem doğrultusunda gerçek dünya uygulama geliştirmeyi hedeflemektedir.

 

XR2LEARN İLE YOLCULUĞUMUZU TAKİP EDİN!

 

Önerilen çözüme daha yakından bakın burada[1]  ve programın gelişimi hakkında güncel bilgiler için XR2Learn'ın iletişim kanallarını takip edin:

E-posta: info@xr2learn.eu

Web Sitesi: https://xr2learn.eu/

LinkedIn: XR2Learn | LinkedIn

Twitter: https://twitter.com/xr2learn_eu



Spatial Disorientation Eğitim Cihazı Yazılımı Geliştirilmesi projesi tamamlandı.

Bu proje kapsamında, SD Profil ara yüzü yazılımı, Uçuş alet ve göstergeleri yazılımı ve SDES eğitim kayıtlarının saklandığı veri tabanının geliştirilmesi gerçekleştirmiştir.

İleri Çekirdek Projesi tamamlandı (18 Nisan 2015)

Lider Teknoloji Geliştirme (LTG) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklenen "Ulusal IP Çekirdeklerinin (IP CORE) Tasarımı ve Geliştirilmesi (İLERİ ÇEKİRDEK)" AR-Ge projesi başarıyla tamamlandı.

VIII. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı (22-23 Mayıs 2015, Eskişehir)

22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında Eskişehir'de yapılacak olan VIII. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayını destekledik.

Eskişehir Esinkap'ta iki projemiz tanıtıldı (31 Mayıs 2012)

31 mayıs 2012 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde yapılmış olan ESİNKAP 5. Ar-GE Proje Pazarı etkinliğinde Öğrencelik ve Çekirdek projelerimiz ile katıldık. 4. salonda şirketimiz bünyesinde çalışan Elektrik Elektronik Mühendisi Sezer Yıldırım Çekirdek projesini, 6 salonda da şirketimiz bünyesinde çalışan Elektrik Elektrik Mühendisi Barış Danacıoğlu Öğrencelik projesi sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Öğrencelik Projesi tamamlandı (19 Nisan 2012)

Lider Teknoloji Geliştirme (LTG) T.C. Kalkınma Bakanlığı genel Koordinasyonluğunda Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Sanayi ve Turizm Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında finanse edilen TR41-10-01-133 referans numaralı Sivil Uçaklar için Grafiksel Uçuş Eğitim Simülatörü (ÖĞRENCELİK) projesini başarı ile tamamlamıştır.

İHA-SKS projesi tamamlandı.

İnsansız Hava Araçları için Artırılmış Gerçeklik Öğeleri içeren Sanal Kokpit Sistemi (İHA-SKS) projemiz tamamlandı.